TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Tsunami van bejaarden overspoelt social media

Het einde van Hyves werd ook ingeluid door tsunami van bejaarden

Tags:

Ouderen zijn steeds vaker op sociale media te vinden. In onderzoek van het CBS komt naar voren dat het gebruik van deze media, met name in de leeftijdsgroep van 65 tot 75 jaar, een hoge vlucht heeft genomen.

Van de ondervraagden in deze leeftijdscategorie gaf 64 procent dit jaar aan, in de drie maanden voorafgaand aan het onderzoek actief te zijn geweest op sociale media. Dat is een stijging van maar liefst 40 procentpunt ten opzichte van vijf jaar eerder.

Ook het gebruik van sociale media van mensen ouder dan 75 nam in rap tempo toe tot 35 procent. In 2012 ging het nog maar om 12 procent en vorig jaar om 22 procent. Ouderen roeren zich ook steeds nadrukkelijker op sociale netwerken als Facebook. Van de 65- tot 75-jarigen maakt 34 procent hier gebruik van, een toename van 22 procentpunt ten opzichte van vijf jaar geleden. Bij de 75-plussers nam het aandeel toe tot ruim 17 procent, ruim 15 procentpunt meer dan in 2012.

De ouderen zijn ook buitenshuis, op hun smartphone of tablet, steeds vaker online. 61 procent van de 65- tot 75-jarige internetgebruikers en 33 procent van de 75-plussers maakte daar in 2017 gebruik van. Vijf jaar eerder ging het nog om respectievelijk 16 en 4 procent.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.