TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Iraanse ambassadeur: Niks aan de hand in Iran mensen, doorlopen

'President Hassan Rohani heeft alle begrip voor de demonstranten'

Tags:

De Iraanse ambassadeur in Den Haag noemt de omvang van de protesten in Iran ,,beperkt”. Een woordvoerder van de ambassadeur verwees nadrukkelijk naar de televisietoespraak van president Hassan Rohani, die dit weekend begrip toonde voor de demonstranten en beklemtoonde dat Iraniërs mogen protesteren.

De ambassade in Den Haag heeft nog geen contact gehad met Teheran, later vandaag is er wel overleg. Mogelijk komt de ambassade dan met een aanvullende reactie.

Rohani reageerde opvallend mild zaterdag. “Wat de laatste dagen is gebeurd, lijkt een bedreiging, maar we moeten het als een kans zien en zien wat het probleem is”, zei Rohani op televisie. In de toespraak ontkende Rohani dat de protesten zijn aangejaagd door het buitenland. “Mensen gaan de straat op vanwege hun gevoelens en problemen.”

De protesten zijn begonnen uit onvrede over de economische situatie.

Dinsdagmiddag wordt om 15.30 uur geprotesteerd bij de Iraanse ambassade op initiatief van de Vereniging van Iraanse Academici in Nederland, volgens de organisator uit solidariteit met het Iraanse volk. De ambassade was hiervan nog niet op de hoogte.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.