TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

FBI onderzoekt al maanden in het geheim Clinton Foundation

Onderzoek toegespitst op periode 2009-2013, Clinton: onderzoek is afleidingsmanoeuvre

De Amerikaanse oud-minister van buitenlandse zaken en oud-presidentskandidaat Hillary Clinton komt weer eens ongunstig in het nieuws. Terwijl bij onderzoek naar het reilen en zeilen van president Trump tijdens de verkiezingscampagne voornamelijk bot wordt gevangen, verzorgt zijn rivaal Hillary Clinton eerder een bescheiden schandaalbonanza.

De Amerikaanse recherchedienst FBI onderzoekt al maanden in stilte of de liefdadigheidsstichting Clinton Foundation zich schuldig heeft gemaakt aan corruptie en vriendjespolitiek. De FBI probeert te achterhalen of geldschieters in ruil voor giften aan de stichting politieke gunsten hebben gekregen.

Clinton: onderzoek is afleidingsmanoeuvre

The Washington Post en The New York Times melden dat het onderzoek is toegespitst op de periode 2009-2013. Hillary Clinton was toen minister van Buitenlandse Zaken. Volgens de woordvoerder van Hillary Clinton wordt het onderzoek uitgevoerd om de aandacht af te leiden van het onderzoek van voormalig FBI-directeur Mueller naar mogelijke contacten tussen leden van het campagneteam van Donald Trump en de Russen in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016.

Clintons Republikeinse tegenstrever Trump zei in de verkiezingscampagne dat belangrijke donoren via de Clinton Foundation voorrang kregen bij Clintons ministerie.

Lees ook

Oekraïne bemoeide zich met Amerikaanse verkiezingen; Kiev probeerde Trump te beschadigen

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.