TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Franse inlichtingendienst wist dat aanslag op kerk zou plaatsvinden, deed niks

Probeerde daarna falen in doofpot te stoppen

Tags:

De Franse inlichtingendiensten wisten dat ISIS-terroristen een aanslag wilden plegen op een kerk Saint-Etienne-du-Rouvray in 2016 waarbij een priester werd afgeslacht maar deden niets. De informatie zou door bureaucratische puinhopen niet de juiste anti-terreureenheid hebben bereikt. Na de aanslag zijn documenten vervalst zodat het falen van de inlichtingendiensten in de doofpot kon worden gestopt. Dit blijkt uit onderzoek van de Franse onderzoeksite Mediapart.

Enkele dagen voor de aanslag eind juli 2016 heeft een agent van de Franse inlichtingendiensten een audiobericht onderschept waarin één van de terroristen aangeeft van plan te zijn een kerk binnen te dringen en mensen te vermoorden. De agent geeft zijn bevindingen door maar omdat zijn superieuren op vakantie zijn en iedereen overbezet is worden zijn bevindingen genegeerd.

Twee documenten zijn vervolgens door de betrokken instantie vervalst zodat er geen aanwijzing meer zou zijn dat de inlichtingendienst zo enorm faalde.

 

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.