TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

PO-raad: werkdruksubsidie basisonderwijs druppel op gloeiende plaat

Vijftig basisscholen 8000 euro financiële steun, kunnen het gebruiken om oorzaken werkdruk te achterhalen

Tags:

 

DEN HAAG  – De subsidie van maximaal 8000 euro per school om de werkdruk te verlagen in het basisonderwijs is een druppel op de gloeiende plaat. Dat stelt de PO-raad, de sectororganisatie voor het primair onderwijs.

Het gaat om een eerste stap van het ministerie van Onderwijs om de werkdruk in te perken. Het kabinet trekt hier structureel 430 miljoen euro extra voor uit. Afgelopen zaterdag werd bekend dat zo’n vijftig basisscholen binnenkort 8000 euro financiële steun kunnen krijgen.

,,We hebben niet de illusie dat met dit bedrag voor vijftig van de ongeveer 7000 scholen het probleem is op te lossen”, zegt Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad. Scholen mogen zelf bepalen hoe ze het geld inzetten. Ze kunnen het bijvoorbeeld gebruiken om de oorzaken van werkdruk te achterhalen, voor scholing, of te investeren in ICT.

Volgens minister Arie Slob (Onderwijs) weten de scholen zelf het beste wat nodig is om de werkdruk aan te pakken. Later wordt dan bekeken welke initiatieven goed werken en hoe andere scholen hiervan kunnen leren. Volgens het ministerie kan met een klein bedrag soms al veel worden gedaan tegen de werkdruk.

Schoolbesturen kunnen de subsidie aanvragen tussen 15 januari en 31 maart.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.