TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Brand in Trump Tower verholpen, oorzaak elektrische installatie

Twee gewonden, een brandweerman en een burger; gebouw is niet geëvacueerd

Tags:

Op het dak van de Trump Tower op 5th Avenue in New York is maandag brand uitgebroken. Het ging om een kleine brand, veroorzaakt door een elektrische installatie, volgens Amerikaanse media. Er zijn twee gewonden gevallen, een brandweerman en een burger, zei de brandweer. Het gebouw is niet geëvacueerd.

Woning Trump

In de toren van 58 verdiepingen in hartje Manhattan heeft president Donald Trump een appartement. Voordat hij president was was Trump Tower in Manhattan nog zijn primaire woning. De president is momenteel in Washington. Volgens NBC News is de brand inmiddels onder controle.

Opnamen van het tv-station NBC toonden in de ochtend (lokale tijd) ongeveer een dozijn brandweerlieden op het dak van de wolkenkrabber en witte rook die uit een opening steeg. Het vuur was kennelijk uitgebroken in een schakelkast in het gebouw.

Anderhalf uur na de initiële melding zijn er nog ruim tachtig brandweerlieden op de plaats van de brand.

(ANP/TPO)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.