TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Internet of things is het nieuwe Skynet, gaat ons allemaal kapotmaken, dus ‘overheidsmaatregelen’

'Overheidsmaatregelen', de oplossing voor alles sinds de Russische revolutie

Beveiligingsexperts waarschuwen voor toenemende cyberaanvallen in 2018 door botnets. Dat zijn netwerken van geïnfecteerde onlinegadgets zoals webcams. Hackers maken misbruik van de zwakke beveiliging van deze apparaten. Experts willen dat de overheid maatregelen neemt de veiligheid te vergroten, meldt het AD.

Apparaten die op internet zijn aangesloten zijn vaak gemakkelijk te hacken, waarna ze worden misbruikt om grote cyberaanvallen te plegen. Ze zijn vaak zo goedkoop mogelijk geproduceerd. Daardoor is geen update van de software mogelijk of kunnen wachtwoorden niet worden veranderd.

“Er is sprake van een patstelling. Bij zowel de consument als de producent is er geen enkele prikkel om de beveiliging te verbeteren”, zegt Roel van der Valk van RedTeam Security.

Het probleem van botnets wordt de komende jaren alleen maar groter: in 2017 waren er ongeveer 8,4 miljard internet-of-things-apparaten actief. In 2020 zijn naar schatting 20 miljard apparaten op internet aangesloten.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.