TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Politie onderzoekt verband mortierbommen Etten-Leur en oudjaarsexplosie

Nog geen aanhoudingen

Tags:

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de vondst van 58 mortierbommen in een sloot in Etten-Leur en een zware explosie in een nabijgelegen woonwijk tijdens de jaarwisseling. De politie vond de mortierbommen zondag in een boodschappentas in het water in het buitengebied van Etten-Leur na een tip. “We vinden de vondst opvallend en kijken of er verband is”, zei een politiewoordvoerder maandag.

Het professionele vuurwerk wordt in Nederland niet aan particulieren verkocht. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is zondag in Etten-Leur geweest en gaat de bommen maandag onschadelijk maken.

Een zware ontploffing veroorzaakte tijdens de jaarwisseling forse schade in de woonwijk. De explosie vernielde de ruiten van vijf huizen, beschadigde kozijnen en zorgde voor scheuren in muren. Meerdere mensen raakten gewond, drie moesten voor behandeling naar het ziekenhuis.

Na de explosie werden in de buurt ook al mortieren gevonden. Aanhoudingen zijn nog niet verricht.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.