TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

TBS-advocaten in manifest: ‘Het huidige tbs-systeem moet op de schop’

'Politiek moet zich minder bemoeien met tbs-systeem'

Tags:

Het huidige tbs-systeem moet worden verbeterd. Als dat gebeurt, dan zullen minder veroordeelden een tbs-behandeling weigeren. Dat schrijft de Vereniging van TBS-advocaten in een manifest dat aan de Tweede Kamer en de minister van Justitie en Veiligheid wordt aangeboden.

Volgens de advocaten moet de politiek zich minder bemoeien met het tbs-systeem. Verlofaanvragen worden nu behandeld door de minister van Justitie en Veiligheid. Dat zou door een onafhankelijke rechter moeten gebeuren.

Ook wil de vereniging niet dat er achteraf tbs kan worden opgelegd aan verdachten die weigeren mee te werken aan een psychiatrisch onderzoek. Tbs-advocaten noemen dat in hun manifest “onuitvoerbaar, onnodig en zelfs gevaarlijk”. Overigens is dat nu nog niet mogelijk maar minister Dekker van Veiligheid onderzoekt deze mogelijkheid wel.

Tenslotte pleiten de strafpleiters voor minder personeelsverloop in de tbs-klinieken en betere door- en uitstroming van tbs’ers.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.