TPOok!

 
Binnenland

Kinderartsen slaan alarm vanwege kinderen die knoopcelbatterijen eten

Kleine batterijtjes lekken na inslikken een bijtend zuur

Tags:

Het inslikken van kleine batterijen kan heftige en soms dodelijke gevolgen hebben. Sinds 2008 zijn al minstens zestien kinderen in Nederland die zogenoemde knoopcelbatterijen hadden ingeslikt ernstig gehandicapt geraakt en twee van hen zijn overleden. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) na een bericht hierover in het AD.

De vereniging slaat alarm over de ronde, platte batterijen, die een bijtend zuur kunnen lekken dat al binnen een uur een gat in de slokdarm kan branden. Het daadwerkelijke aantal slachtoffers ligt vermoedelijk veel hoger, denkt de vereniging, die hier een onderzoek naar is begonnen.

De NVK heeft alle kinderartsen in Nederland opgeroepen elk incident met ingeslikte batterijen te melden. Artsen wordt ook verzocht elk kwartaal een update te geven over het letsel van hun patiënt. De vereniging hoopt hiermee een beter beeld te krijgen van de omvang van het probleem en de complicaties.

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.