TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Politiestaat Nederland een feit, politie bezoekt Groningers die ‘foute’ pagina’s op Facebook liken

Voortaan bij liken op Facebook moet burger beseffen: politiestaat Nederland kijkt en leest altijd mee

Agenten hebben dinsdagavond op twee adressen in de provincie Groningen mensen bezocht die op sociale media via een door hen aangemaakt evenement opriepen tot protesten bij het bezoek van minister Wiebes.

De actie leidde tot enkele boze reacties. “We moeten kunnen demonstreren zonder bang te zijn dat de politie voor de deur staat”, zegt SP-Kamerlid Sandra Beckerman.

Peter den Oudsten, de burgemeester van Groningen zegt op RTV Noord begrip te hebben voor de actie van de politie, “maar de agenten hadden beter even kunnen bellen”, aldus Den Oudsten.

Agenten kozen er volgens de lezing van de politie voor om in een persoonlijk gesprek te vragen naar de aard, het aantal deelnemers en de locatie van een mogelijke demonstratie. De politie noemt het “belangrijk om in goed contact met burgers te zijn, zodat we weten wat er speelt. Uiteraard komen we niet aan het grondrecht om te demonstreren.:

De politie geeft toe dat “het achteraf gezien beter was geweest de twee bezoeken niet in politie-uniform af te leggen, maar in burgerkleding.”

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.