TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Overvallers worden steeds jonger, sommigen 12 jaar oud

In 2017 werden 1103 overvallen op woningen en bedrijven gepleegd

In het afgelopen jaar zijn 1103 gewapende overvallen op woningen en bedrijven gepleegd. Dat zijn er dertig minder dan in 2016. Zware criminelen lijken zich meer op andere vormen van misdaad te storten. Zorgelijk is de jonge leeftijd van overvallers: sommigen zijn niet ouder dan twaalf. Dat zegt de landelijk overvalcoördinator van de Nationale Politie, Jos van der Stap, volgens De Telegraaf.

De overvaller van 2018 is meer een ‘hit and run’ overvaller oftewel een impulsieve dader. “Ronduit zorgwekkend is dat veel van dit soort berovingen worden gedaan door steeds jongere daders. Dat zie je vooral in de grote steden als Amsterdam en Rotterdam.” Het is belangrijk dat dit soort daders vroegtijdig gestopt wordt, zegt Van der Stap.

De zorgen bij de politie over de jonge overvallers is een van de redenen dat er een analyse gemaakt wordt van de verdachten van overvallen in 2016 en 2017. “Dat moet een beter beeld geven.”

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.