TPOok!

 
avatar
   
Video

H&M moet zaken in Zuid-Afrika sluiten vanwege aanhoudende terreur wegens ‘racistische’ foto

'Ook zijn er schoten gehoord'

Tags: ,

Kledingketen Hennes & Mauritz heeft zijn filialen in Zuid-Afrika zaterdag voortijdig gesloten, nadat demonstranten de winkels waren binnengedrongen en spullen vernielden. De aanleiding van de protesten was een modefoto die de winkelketen op de website had geplaatst die als beledigend en racistisch werd beschouwd.

Op sociale media is te zien dat demonstranten kledingrekken omgooien. Foto’s tonen beelden van onder meer paspoppen die op de grond liggen. Ook zijn volgens News24 schoten gehoord. H&M voelde zich genoodzaakt de 17 filialen in het land “tijdelijk” te sluiten. Volgens de winkelketen is niemand van het personeel gewond geraakt.

De foto van H&M veroorzaakte begin deze week veel ophef op sociale media. Op de advertentie stond een zwart jongetje in een trui met de tekst: coolest monkey in the jungle. De meesten noemden de foto ongepast, beledigend of racistisch. Ook werd opgeroepen tot een boycot. Het bedrijf had toen al excuses aangeboden en de foto verwijderd.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.