Buitenland

Bonusquote: islamitisch antisemitisme jaagt Joden weg uit Parijs, ontluisterende voorbeelden

17-01-2018 13:42

 

“‘Iedereen moet weten dat antisemitisme springlevend is. En dat onze regeringen er iets aan moeten doen.’

Met een keppeltje over straat lopen, dat doet Pinto nooit en hij raadt het iedereen af. ‘Dat kan je zeker niet overal doen’, meent ook huisarts Marc Djebali.’Op de weg naar het station zijn geregeld jongens met keppeltjes bekogeld met stenen. Nu zet iedereen een pet op.’

Het antisemitisme uit islamitische hoek is een veel groter probleem dan de Jodenhaat van eigen bodem die een marginaal bestaan leidt in sommige katholieke of extreem-rechtse kringen. Dat blijkt in Frankrijk een ongemakkelijke waarheid. De gezaghebbende krant Le Monde bijvoorbeeld bedacht vorige maand de termen ‘nieuw antisemitisme’ en ‘alledaags antisemitisme’ voor een reportage over het fenomeen. Het woord islam of moslims viel niet één keer.

‘De meeste media, vooral die van linkse signatuur, verkeren in een staat van ontkenning’, zegt Noémie Halioua, journaliste bij het weekblad Actualité Juive. ‘Door te doen alsof antisemitisme uit islamtische hoek uit de lucht komt vallen, hopen ze kennelijk dat het op een of andere manier vanzelf verdwijnt.’

‘In naam van de strijd tegen racisme’, concludeert Halioua, ‘wordt gezwegen over misdaden die zijn begaan door veronderstelde slachtoffers van racisme’.

De burgemeester hier heeft altijd de ‘interreligieuze dialoog’ aangemoedigd, zoals in 2002 toen brandbommen grote schade aanrichtten aan het interieur van de synagoge. Straks gaat de rabbijn op het gemeentehuis thee drinken met zijn katholieke en islamitische collega’s. Hij maakt zich weinig illusies over deze gesprekken.

‘Je moet geen keppeltje dragen, dat is een provocatie. Ik draag er altijd een hoed overheen.'”

 

Alstublieft: kneiterhard in your face realisme (Blendle-link) over de alledaagse praktijk van islamitisch antisemitisme waardoor joden in Parijs, en in heel Frankrijk, langzaam maar zeker worden weggeterroriseerd. En dat mag u niet weten van linkse media, want er bestaat natuurlijk helemaal geen enkel probleem dat met de islam heeft te maken. Er bestaan alleen maar piano’s om ‘Imagine’ op te spelen, verder is islam vrede en tolerantie.

We zijn benieuwd of dit soort artikelen straks nog wel een ‘goedgekeurd door de EU-nepnieuwscensuurcommissie‘ krijgt. We denken heel erg van niet.