TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Heel Holland gebruikt mobiel internet

'Versnelde stijging'

Tags: ,

 

Het mobiele datagebruik zit flink in de lift sinds enkele grote telecomaanbieders onbeperkt mobiel internet zijn gaan aanbieden. Dat constateert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op basis van cijfers over de eerste helft van vorig jaar.

T-Mobile kwam in januari 2017 met zo’n ‘unlimited data’-abonnement, Tele2 volgde in mei. In het eerste kwartaal vorig jaar lag het totale mobiele dataverbruik (3G en 4G) nog op 61 miljard MB, in het tweede kwartaal was dit opgelopen tot ruim 77 miljard MB. Het mobiele dataverbruik neemt al langer toe, maar de toezichthouder spreekt nu van een “versnelde stijging”.

De ontwikkeling was ook duidelijk terug te zien in de datacijfers voor de verschillende grote telecomaanbieders. KPN kwam niet met zo’n ongelimiteerd abonnement en zag zijn marktaandeel op basis van de verbruikte data in de eerste helft van 2017 zakken van 40 tot 45 procent naar 30 tot 35 procent.

Anp

 

 

Nieuwe zeer betaalbare smartphone nodig?

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.