TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Gruwelijk relaas in rechtbank Rotterdam over marteling, verkrachting en uitwerpselen eten

De tweets van verslaggever Saskia Belleman leest u op op eigen risico

Tags:

De langdurige mishandeling en verkrachting in 2016 van een inwoner van Sommelsdijk door twee bekenden was een straf omdat hij aan ‘zijn nichtjes had gezeten’. Ook wilden de twee mannen hun jeugdvriend een lesje leren omdat hij webcamseks had met een minderjarige meisje.

Dat bleek maandag bij de rechtszaak in Rotterdam waar de hoofdverdachten Lionel van G. uit Oude-Tonge en Jaap S. terechtstaan. De mannen hebben eerder een gehele of gedeeltelijk bekentenis afgelegd. De martelingen en verkrachtingen begonnen in juli van 2016 en vonden voornamelijk plaats in Sommelsdijk in het ouderlijk huis van het slachtoffer, een twintiger.

Tijdens de zitting bleek dat agressie over de webcamseks snel uitgroeide tot stelselmatige verkrachting, vernedering en een voortdurende boetedoening. “Het Nederlandse kampioenschap pedoschoppen” , zo schreven de verdachten op WhatsApp.

De mishandelingen waren bijzonder gruwelijk. Zo zou er met een airsoftgeweer met rubberen kogels van korte afstand op de man zijn geschoten.

Belangrijkste bewijs vormen filmpjes die van de mishandelingen zijn gemaakt. De twee verdachten staan samen met nog vier medeverdachten terecht. De rechtbank heeft vier dagen uitgetrokken voor deze zaak. De zes worden ook verdacht van mishandeling van twee andere mannen.

Rechtbankverslaggever Saskia Belleman van de Telegraaf doet verslag, lezen op eigen risico.


Tweets: @SaskiaBelleman

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.