TPOok!

 
Buitenland

Defensieminister Florence Parly herhaalt: ‘Ik heb geen medelijden met Franse Syriëgangers’

Zei eerder dat het beter zou zijn als 'ze daar omkomen'

De Franse minister van defensie, Florence Parly, heeft maandag nogmaals verklaard ‘geen gevoelens’ te hebben bij Franse jihadisten die nu in de knel zitten in Noord-Afrika en Syrië. Dit schrijft Le Figaro. Eerder werd al bekend dat Franse elitetroepen actief ‘jaagden’ op uitreizigers, maar Parly deed in oktober nog extra stof opwaaien. Ze stelde toen dat ze Franse burgers die zich hadden aangesloten bij terroristen geen medeleven hoefde te tonen.

“In de Sahel en in de Levant dringen we terrorisme terug en werken we aan internationale veiligheid en onze veiligheid”, zo vertelde ze gisteren de Franse troepen. “Ik zei eerder iets waar veel ‘inkt aan vuil werd gemaakt’, en ik herhaal het hier voor jullie. [..] De jihadisten maakten zich niet druk over hoe wij er aan toe waren, dus waarom zouden wij ons iets van hen aantrekken?”.

Sneuvelen

Parly’s eerdere uitspraken over jihadisten waren controversieel. Aan de vooravond van nieuwe gevechten had ze laten blijken dat het beter was als jihadisten dan zouden omkomen. “Als ze alsnog in handen van Syrische troepen vallen, dan ligt hun lot bij de Syrische wetgeving”, zo besloot ze toen.

In Nederland haalde Mark Rutte in 2015 ook met zulke uitspraken de krant door luchtig te stellen dat het beter zou zijn als jihadisten ‘daar’ sneuvelden dan weer terug naar huis kwamen.

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.