TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Zenuwgassen vergiftigen vijf procent Nederlandse veelvliegreizigers

Aerotoxic syndrome: 35.000 patiënten met serieuze neurologische klachten door vliegen

Tags: ,

 

Vijf procent van Nederlandse reizigers die regelmatig vliegen, heeft vaak gezondheidsklachten na een vlucht. Dat blijkt uit bevolkingsonderzoek van Aviation Medical Consult en researchbureaus IBT en Environs, meldt De Telegraaf.

Het rapport is aangeboden aan de door het ministerie ingestelde Nationale Adviesgroep Cabinelucht (NAC), die wetenschappelijk onderzoek laat doen naar het zogenoemde ‘aerotoxic syndrome’. Mensen aan boord kunnen doodziek worden als de motoren die verse lucht in cabine en cockpit blazen, olie lekken waarin zenuwgassen meekomen, is de conclusie.

Passagiers, piloten en stewardessen die daar gevoelig voor zijn, takelen volgens arts-vlieger Michel Mulder, een van de onderzoekers, langzaam af. Mulder heeft becijferd dat er zo’n 700.000 veelvliegers zijn in Nederland, die meerdere keren per jaar de lucht ingaan, zakelijk, privé of beroepshalve. “Van hen krijgen er 35.000 serieuze neurologische klachten die te maken hebben met de vluchten. Zodanig dat hun dagelijkse functioneren ernstig wordt belemmerd”, stelt hij.

AnpBooking.com

 

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.