TPOok!

 
Binnenland

Dildo-rel: Weer kritiek Amsterdams brandweerpersoneel op commandant Leen Schaap

'Uitrukdienst' publiceert open brief op TPO

Commandant van de Amsterdamse brandweer Leen Schaap ligt weer onder vuur van zijn eigen personeel. Uitspraken van de brandweercommandant over het zogenaamde dildo-incident vielen niet in goede aarde bij verschillende brandweermannen. Die stuurden onder het pseudoniem ‘De Uitrukdienst’ een open brief aan TPO. (Volledige naam en functie bekend bij redactie.)

Afgelopen week werd bekend dat een vrouwelijke administratief medewerkster van de brandweer Amsterdam-Amstelland een dildo in haar bureau vond. Schaap greep de affaire aan om afgelopen vrijdag tegenover AT5 zijn beklag te doen over zijn personeel dat volgens hem ‘jaarlijks negen maanden vrij’ is en de rest van de tijd op de kazerne doorbrengt. Die opmerking schiet brandweermannen in het verkeerde keelgat. Ze verwijten Schaap dat hij zélf weinig aan het werk is en alleen van maandag tot en met donderdag aanwezig is. Bovendien vinden ze dat ze te weinig gesteund worden door hun commandant. “Wat zouden wij graag een commandant en staf zien welke zich vierkant achter zijn organisatie opstelt.”

Het rommelt al langer bij de Amsterdamse brandweer. Een overzicht van de affaires vindt u hier.

Lees ook

Brief van een Amsterdamse brandweerman: Wat zouden wij graag een commandant zien die zich vierkant achter ons opstelt

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.