TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Rutte citeert Joodse restauranthouder bij Holocaustherdenking: ‘Er is altijd wel angst’

'Niet herdenken is geen optie'

Tags:

In Amsterdam is vandaag de Holocaust herdacht, de Jodenvervolging door de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog. Voorafgaand aan de herdenking in het Wertheimpark was een stille tocht vanaf het stadhuis naar het park. Onder anderen waren premier Mark Rutte en waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen aanwezig.

In zijn toespraak zei Rutte dat “niet herdenken geen optie” is. “En daarom komen wij ieder jaar samen. Als eerbetoon aan Joden, Roma en Sinti die werden vermoord om wie zij waren.” De premier memoreerde dat van de 140.000 Joden in Nederland er 102.000 de oorlog niet hebben overleefd.

Rutte haalde ook een uitspraak aan van de eigenaar van het joodse restaurant HaCarmel in Amsterdam waar in december de ruiten werden ingeslagen. “Er is altijd wel angst. Het zit in je achterhoofd”, zo citeerde de premier restauranteigenaar Daniël Baron.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.