TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Iran (V) dreigt steeds hoofddoeklozer te worden, islamitische dictators (M) maken zich zorgen

Nederlandse 'feministes' en Amsterdamse politieagente's strijden dapper verder tegen zedenloze hoofddoekloosheid

Artikel begint na afbeelding.

 

 

Steeds meer Iraniërs zijn tegen de plicht voor vrouwen om in het openbaar een hoofddoek te dragen. Dat blijkt uit een bericht van het kantoor van de president waarin zorgen worden uitgesproken over de ontwikkeling.

In Iran moeten alle vrouwen en meisjes ouder dan negen jaar in het openbaar een hoofddoek dragen en een wijde mantel. Maar inmiddels denkt een meerderheid van de bevolking volgens het presidentiële bericht dat vrouwen dat zelf moeten kunnen bepalen en niet de staat Iran. Drastische maatregelen van de zedenpolitie die “onislamitisch geklede vrouwen” van straat plukt en zware boetes hebben geen effect.

Volgens waarnemers is het vrijgeven van het presidentiële bericht een overwinning voor anti-hoofddoek beweging. Sinds eind vorig jaar eisen steeds meer vrouwen afschaffing van de hoofddoekplicht.

Anp

 

Foto’s: ook in Nederland strijden dappere vrouwen, net als de Iraanse dictators, tegen de zedenloosheid van seksgenoten die, heel onislamitisch, steeds vaker zonder hoofddoek de straat op gaan. Niet zelden maken deze dappere maar krachtige pro-hoofddoekvrouwen (zogenaamde ‘feministes’) een statement, bij wijze van knieval voor de islamitische dictatuur, door ook een hoofddoekje te dragen. De Iraanse vrijheidsstrijdsters die ondanks de alomtegenwoordige zedenpolitie en zware wrede straffen voor hun eigen vrije hoofddoekloze leven kiezen zullen wel blij zijn met zoveel solidariteit van westerse feministes.

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.