TPOok!

 
Weten & Tech

Politie op zoek naar honderden extra IT’ers

'Zonder IT’ers zijn we nergens'

De politie zoekt honderden IT’ers en begint daarom een wervingscampagne: Zonder IT’ers zijn we nergens. Een speciale website en een campagnefilm moeten mensen ervan overtuigen aan het werk te gaan in de informatie- en communicatietechnologie bij de politie.

Het kabinet maakte in november al bekend te investeren in de werving en opleiding van agenten. De honderden IT’ers moeten in de komende jaren aan de slag gaan. Het gaat onder meer om programmeurs en data-analisten.

Steeds digitaler

IT speelt een steeds grotere en vooral onmisbare rol in de politietaken, aldus de politie. “De wereld waarin we bewegen wordt steeds digitaler”, luidt de boodschap in de campagnefilm. Op dit moment werken 1600 IT’ers bij de politie. Zij “leveren een belangrijke bijdrage aan de prestaties van ruim 61.000 politieprofessionals: de mannen en vrouwen in het ‘blauw’ op straat, en de collega’s die achter de schermen werken”, aldus de politie.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.