TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Politie zoekt specifieke getuige dodelijke schietpartij buurthuis Wittenburg

Man met kinderwagen had volgens politie zichtbaar aandacht voor BMW die met schietincident in verband wordt gebracht

In verband met de dodelijke schietpartij in een buurthuis aan de Grote Wittenburgerstraat is de politie in Amsterdam op zoek naar een specifieke getuige. Het gaat om een man met een kinderwagen, die volgens de politie ”zichtbaar aandacht” had voor een BMW die met het schietincident in verband wordt gebracht. De man liep vlakbij het buurthuis op de Kleine Wittenburgerstraat.

Brandende vluchtauto op tijd geblust

Ook andere mensen die de auto hebben gezien, wordt gevraagd zich te melden. Het rijgedrag van de bestuurder moet zijn opgevallen, aldus de politie. De BMW is op 5 januari gestolen in Houten en reed rond met valse kentekenplaten. Het vermoeden is dat dit de vluchtauto was. Op de avond van het schietincident werd de auto brand gestoken op de Dantestraat in Zuidoost, maar hij kon op tijd worden geblust. De recherche hoopt daarom dat er sporen kunnen worden veiliggesteld.

Bij het schietincident werd de zeventienjarige stagiair Mohammed Bouchikhi dodelijk getroffen. Twee mensen raakten gewond, onder wie de negentienjarige Gianni L., die mogelijk het doelwit was van de schutters.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.