TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Doodsoorzaak arrestant Waddinxveen mysterie

Onderzoek wijst op 'gering uitwendig mechanisch stomp botsend geweld'

Het is nog niet duidelijk wat de doodsoorzaak is van de 39-jarige autohandelaar uit Den Haag die vorige week overleed bij zijn arrestatie in Waddinxveen. Het voorlopige sectierapport geeft geen duidelijkheid, laat het Openbaar Ministerie weten. Er vindt momenteel nader onderzoek plaats, dat onder meer duidelijk moet maken of de man verdovende middelen had gebruikt. Het is niet duidelijk wanneer dat is afgerond.

Betrokken agenten als getuigen gehoord

De man werd vrijdagochtend gearresteerd. Op beelden die door een omstander zijn gemaakt, is te zien dat enkele agenten de man tegen de grond gedrukt houden en een van de agenten hem slaat.

Het onderzoek wijst op bloeduitstortingen en oppervlakkige huidbeschadigingen die passen bij ”gering uitwendig mechanisch stomp botsend geweld”, maar dat kan het overlijden niet verklaren. Er zijn geen aanwijzingen gevonden voor geweld op de hals en er zijn geen breuken vastgesteld.

Het OM heeft de bevindingen met de familie van de man gedeeld. De agenten die rechtstreeks bij het incident betrokken waren, zijn als getuigen gehoord, laat het OM weten.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.