TPOok!

 
Binnenland

Minister Slob: Ouders moeten af van idee dat vmbo niet goed genoeg is

'Dit is prachtig onderwijs'

Ouders moeten af van het idee dat vmbo niet goed genoeg is voor hun kind. Dat zegt minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) in het AD. “Het vmbo mag er gewoon zijn. Dit is prachtig onderwijs dat voor een hele groep kinderen – want er gaan er heel veel heen – erg passend is.”

Vraag

Ouders moeten daarom hun kinderen niet meer pushen om een zo hoog mogelijke vorm van onderwijs te volgen, aldus Slob. “Als een kind op school op een niveau zit waarbij er voortdurend een enorme druk op zit, zo van ‘Het is veel te moeilijk, ik kan het eigenlijk niet, maar ja, mijn ouders…’, daar kan een kind echt onder bezwijken.”

Hij wijst erop dat er een groeiende vraag is naar mensen die ‘praktisch geschoold’ zijn. “Onze samenleving schreeuwt om jongeren die praktisch gevormd een plekje in de samenleving kunnen innemen”, zegt Slob. De vraag is vooral groot in de techniek, de zorg en het onderwijs.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.