TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Weer OvJ ernstig bedreigd, moet onderduiken

Minister van justitie woest

Opnieuw is een officier van justitie ernstig bedreigd. Zo serieus dat ze heeft moeten onderduiken en is overgeplaatst. De officier leidde in Noord-Nederland het lopende onderzoek naar de motorclub No Surrender, schrijft De Telegraaf.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag weerspreekt de bedreiging niet. Uit welke hoek de bedreiging komt, willen de bron en het OM niet zeggen. De officier is enige tijd zwaar beveiligd geweest. Ze is mede vanwege de dreiging eind vorig jaar zelfs intern overgeplaatst naar een andere functie.

Ook officier van justitie Greetje Bos van het parket Zeeland-West-Brabant moest vorig jaar worden beveiligd vanwege een doodsbedreiging. OM-baas Gerrit van der Burg neemt de bedreiging zeer hoog op. “Maar ook de bedreiging van bestuurders en journalisten. Ze zijn de pijlers van onze democratie.”

Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) noemt de bedreiging van een officier van justitie “een grof schandaal”. De minister noemt het “vreselijk voor haar en haar familie”.

“Dit is gewoon een typisch voorbeeld van de georganiseerde misdaad die op sommige plaatsen denkt dat ze de samenleving kunnen overnemen”, aldus Grapperhaus. Volgens de minister bevestigt het incident het belang van de aanpak van deze ondermijnende criminaliteit.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.