TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Mr Gay Belgium 2017 tijdens stappen in elkaar geslagen want ‘fucking homo’

Ontving al eerder en vaker homofobe reacties en doodsbedreigingen

 

 

Jaimie Deblieck, die in 2017 werd uitgeroepen tot Mr Gay Belgium, is vrijdagnacht aangevallen tijdens een avond stappen in zijn woonplaats Roeselare. Hij werd geslagen en op de grond getrapt. Zijn aanvallers scholden hem uit voor ‘fucking homo’, melden Belgische media.

De 19-jarige Deblieck moest naar het ziekenhuis om behandeld te worden aan zijn verwondingen. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie van de mishandeling. Mr Gay Belgium plaatste in het ziekenhuis een foto op Facebook.

Het is niet de eerste maal dat Mr Gay Belgium wordt bedreigd. Hij ontving na zijn verkiezing veel homofobe reacties en zelfs doodsbedreigingen.

De organisator van de Mr Gay Belgium-verkiezing reageert boos op het incident. “Alle bedreigingen en andere negatieve commentaren na zijn verkiezing, heeft hij ook overleefd”, stelt Bram Bierkens. “Maar we zijn er nog lang niet qua acceptatie.”

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.