TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Piloten Transavia dreigen wéér met stakingen

Passagiers wéér de dupe

Tags:

Update: volgens de NOS is het de planning om in de Krokusvakantie te gaan staken, en dan alleen in de ochtenduren een aantal uur. Hierdoor zullen latere vluchten grote vertraging oplopen.

Piloten bij luchtvaartmaatschappij Transavia dreigen nog deze week het werk neer te leggen, omdat het maar niet lukt tot nieuwe cao-afspraken te komen. Afgelopen vrijdag is opnieuw tevergeefs onderhandeld en het geduld van de vliegers is op, aldus een woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV).

De piloten bij de goedkopere dochtermaatschappij van KLM zitten al meer dan een jaar zonder cao. Belangrijkste struikelblok in de onderhandelingen is de roostervoering. De werktijden voor de vliegers zijn zo onvoorspelbaar, dat het haast onmogelijk is het werk te combineren met bijvoorbeeld gezinstaken of hobby’s. “Je kunt bijna niks plannen. Dat zorgt voor veel stress bij gezinnen”, aldus de zegsman.

De piloten delen dinsdag flyers uit op de luchthavens Schiphol, Eindhoven en Rotterdam waarin zij passagiers waarschuwen voor mogelijke acties in de tweede helft van februari. “Wij doen dat met pijn in het hart”, aldus de woordvoerder.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.