TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Actrice Marit van Bohemen uit rechtszaal gezet tijden Willem Holleeder-proces

Maakte stiekem geluidsopname van Sonja Holleeder

Actrice Marit van Bohemen is maandag uit de rechtbank in Amsterdam gezet waar zij het Holleeder-proces volgde. De actrice had geluidsopnamen gemaakt van de stem van Holleeders zus Sonja en dat mag niet.

Van Bohemen speelt de zus van Holleeder in een zesdelige dramaserie die RTL laat maken op basis van de bestseller Judas, die is geschreven door Astrid Holleeder. RTL meldt dat het een zesdelige serie wordt op Videoland.

Lees ook – Sonja Holleeder over haar broer: ‘Het is een vieze hond’

“Ik was me van geen kwaad bewust”, aldus Marit van Bohemen in een reactie op het incident. “Ik was naar de rechtbank – een plek waar ik echt nog nooit ben geweest – gegaan om me te verdiepen in de stem en het Amsterdamse accent van Sonja Holleeder. Dit ter voorbereiding van mijn rol. Toen ik daar zat besloot ik een kort stukje op te nemen met mijn gsm. Wist ik veel dat dat niet mag in een rechtbank. Ik werd vrijwel direct aangesproken door een rechtbankmedewerkster. Die vertelde mij dat wat ik had gedaan ten strengste verboden is”, zo zei ze tegen het AD.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.