TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

FNV: Bijna helft werknemers heeft wel eens te maken met #Metoo

Vakbond doet constatering op basis van enquête onder ruim zevenhonderd mensen

Tags:

Bijna de helft van de werknemers heeft wel eens te maken gehad met een vorm van seksuele intimidatie. Dat constateert vakbond FNV op basis van een enquête onder ruim zevenhonderd mensen. Meestal gaat het om seksueel getinte grapjes, maar ook ernstigere vormen van intimidatie komen voor. Volgens FNV is een strengere aanpak noodzakelijk.

Het gaat om een studie van onderzoeksbureau Totta Research in opdracht van FNV. Een op de acht ondervraagden verklaarde wel eens ongewenst te zijn aangeraakt. Verkrachting of aanranding speelde in 2 procent van de gevallen.

Voor een derde van alle slachtoffers had de intimidatie gevolgen, zoals bijvoorbeeld psychische klachten en vermindering van de kwaliteit van het werk. FNV merkt op dat er meestal ook geen melding wordt gedaan van de intimidatie. Verder komt naar voren dat 20 procent niet weet hun werkgever precies voor beleid heeft op dit punt.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.