TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

EU-commissaris wil dat internetbedrijven ‘terroristische propaganda’ binnen een uur offline halen

Ook meer automatische opsporing van 'illegale boodschappen' nodig

Terroristische propaganda op sociale media moet sneller, in elk geval binnen een uur na verschijning worden verwijderd. Daarnaast moeten de betrokken internetbedrijven ook meer proactieve maatregelen nemen, zoals automatische opsporing van illegale boodschappen, vindt EU-commissaris Andrus Ansip (digitale markt).

Actie

Brussel verwacht dat de bedrijven binnen drie maanden actie ondernemen op het gebied van terreurpropaganda. Voor het weren en verwijderen van andere illegale boodschappen geldt een termijn van zes maanden. Later dit jaar bepaalt Brussel of er Europese wetgeving nodig is.

“De sociale-onlineplatforms zijn zich aan het ontwikkelen tot het belangrijkste doorgeefluik van informatie. Zij zijn verantwoordelijk voor een veilige omgeving voor de gebruikers’’, zegt Ansip. Hij wijst erop dat extremistische, haatzaaiende en andere illegale onlineboodschappen vooral het eerste uur dat ze online staan een grote impact hebben.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.