TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

‘Snapchat werkt aan twee nieuwe generaties camerabril’

Van de eerste 'Spectacles' bleven de meeste onverkocht

Tags: ,

Snapchat werkt aan een nieuwe versie van zijn camerabril, de Spectacles. Die zou in de loop van dit jaar op de markt moeten komen, meldt techsite Cheddar. En volgend jaar zou er al een derde generatie moeten komen.

De eerste versie van de Spectacles kwam vorig jaar op de markt. Snapchat wilde zijn markt verbreden en dus meer geld verdienen, maar het werd geen succes. Wereldwijd zijn maar ongeveer 150.000 stuks verkocht, verreweg de meeste bleven onverkocht op de plank liggen. Snapchat heeft er waarschijnlijk enkele tientallen miljoenen aan verloren.

3D filmpjes

Bij versie twee komt er volgens Cheddar nog geen grote verandering. De Spectacles komt beschikbaar in nieuwe kleuren, de camera wordt iets beter en de software krijgt wat aanpassingen. De derde versie in 2019 zou wel fundamenteel anders worden. De bril zou twee camera’s krijgen voor driedimensionale filmpjes. Ook krijgt de derde Spectacles mogelijk ingebouwd gps en misschien verandert het uiterlijk. De prijs zou meer dan verdubbelen, van 130 dollar naar 300 dollar.

Snapchat-oprichter en -topman Evan Spiegel is een groot fan van augmented reality, het projecteren van beelden in de echte wereld. Volgens Cheddar is dat zijn toekomstdroom voor de Spectacles.

(ANP/BuzzT)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.