Doneer aan TPO
 

Teun Voeten bewijst: Nederland serieuze narcostaat van Mexicaanse proporties

Maar gelukkig 'daalt de criminaliteit' en 'staan de cellen leeg' dus of u rustig wilt blijven slapen

Door: , 10:58, 02 maart 2018

Maar gelukkig 'daalt de criminaliteit' en 'staan de cellen leeg' dus of u rustig wilt blijven slapen

Foto: minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus legt uit dat er ab-so-luut geen sprake is van een Nederland narcostaat.

 

“In februari luidde de politiebond NPB de noodklok. Nederland zou afglijden naar een ‘narcostaat’. Door gebrek aan middelen zou de georganiseerde misdaad straffeloos zijn gang kunnen gaan en infiltreren in de legale bovenwereld. Minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid, CDA) vond het allemaal overdreven.

opzichtig geweld, dood en terreur op elke straathoek zijn niet de essentie van een narcostaat. Drugsorganisaties zijn pragmatische, zakelijke ondernemingen. Geweld trekt de aandacht van de autoriteiten en wordt daarom slechts selectief gebruikt. Meestal volstaat de dreiging. Wat een land echt tot narcostaat maakt is corruptie, infiltratie van de gevestigde orde, straffeloosheid. En natuurlijk een bloeiende, parallelle drugseconomie. Op die punten scoort Nederland net als Mexico hoog.

Alleen al in Tilburg is de illegale hennepteelt de grootste werkgever en de omzet van 800 miljoen euro op jaarbasis even groot als de gemeentebegroting.

Liquidaties met kalasjnikovs lijken het nieuwe normaal. In februari werd een 17-jarige stagiair per ongeluk doodgeschoten door een met AK’s uitgerust commando in een buurthuis in Amsterdam. Een modus operandi die doet denken aan Juárez, waar op het hoogtepunt van de drugsoorlog (2008-2010) ook executies werden uitgevoerd in buurthuizen en afkickcentra.

Qua corruptie en intimidatie begint Nederland ook op Mexico te lijken. Bestuurders waarschuwen dat criminelen in Brabant proberen gemeenteraden te infiltreren. Burgemeesters worden geïntimideerd.

Zowel in Mexico als in Nederland is de aangiftebereidheid laag. Volgens de politiebond wordt nog maar 20 procent van de delicten aangeven, een cijfer dat een ander licht doet schijnen op een CBS-rapport dat beweert dat de misdaad zakt en dat door de regering Rutte jubelend werd onthaald.

Nederland is nu nog een functionele narcostaat. Maar dat kan veranderen in een gewelddadige nachtmerrie als we niet ingrijpen.”

 

Nog vragen iemand? Wij ook niet. Teun Voeten in NRC Handelsblad geeft verder alle antwoorden.

Nogmaals: er is dus NIETS aan de hand in Nederland. Alles is stil aan het westelijk front. Niets nieuws in het Westen ook. Het gaat fantastisch in Nederland, dat gave land. Ga maar weer rustig slapen. De regering Rutte en de deugmedia waken over u.

(En straks, als alle niet-gelijkgeschakelde alternatieve media eindelijk EU-breed zijn gecensureerd, zult u nooit meer worden gestoord in uw dogmatische sluimer door realisten en andere onheilsbrengende defaitisten die weigeren zich te conformeren aan constructieve en positieve propaganda journalistiek.)

Tags:
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 

Inloggen TPO+