TPOok!

 
Buitenland

Belgische politie pakt 8 terreurverdachten op in Molenbeek

Huiszoekingen in Molenbeek, Mechelen en Geraardsbergen

De Belgische politie heeft in een onderzoek naar terrorisme acht verdachten opgepakt, dat melden Belgische media vandaag. Ze worden momenteel verhoord. Bij huiszoekingen werden geen explosieven aangetroffen, meldt het federaal parket.

De huiszoekingen vonden zondagochtend al plaats in de Brusselse gemeente Molenbeek en de plaatsen Mechelen en Geraardsbergen, op verzoek van een onderzoeksrechter gespecialiseerd in terrorisme. Volgens La Dernière Heure zouden alle acht verdachten zijn gearresteerd in Molenbeek.

Strijd tegen misdaad

De aanhoudingen staan los van de onderzoeken naar de aanslagen in Parijs van november 2015 en Brussel van maart 2016, aldus het parket. Dat wil verder geen details kwijt.

Burgemeester van Molenbeek zegt tegenover La Dernière Heure over de aanhoudingen, “We moeten waakzaam blijven, deze operaties zijn noodzakelijk. De strijd tegen de misdaad -die soms het terrorisme voedt- moet ook worden voortgezet.”

(TPO/ANP)

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.