TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Turkije: ‘Tot nu toe 2777 Koerdische strijders ‘geneutraliseerd”

Zeker 41 Turkse militairen gedood bij offensief Afrin

Tags: , ,

Turkije heeft in de regio Afrin in het noordwesten van Syrië tot nu toe 2777 strijders van de Koerdische YPG ‘geneutraliseerd’. Dat meldden Turkse media.

Volgens de Turkse media betekent dit dat de YPG-milities zich overgaven of werden gedood. Het Turkse leger begon op 20 januari samen met het Vrije Syrische Leger (FSA) het offensief, de operatie Olijftak, in Afrin.

Afrin

Ankara wil voorkomen dat de Koerden in de enclave Afrin langs de Turkse grens een verbinding leggen met het veel grotere Koerdische gebied ten oosten daarvan. Turkije ziet de YPG als verlengstuk van de PKK, de verboden Koerdische organisatie, die door Ankara als terreurbeweging wordt gezien. Ook zegt het land “Syriërs te willen beschermen tegen terroristische wreedheden en onderdrukking”.

Minister van Defensie Nurettin Canikli zei eerder dat 41 Turkse militairen en 116 strijders van de FSA zijn gedood sinds het begin van het offensief.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.