TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Eerste persoon veroordeeld voor seksisme in België, 3000 euro boete

Man neerbuigend tegen politievrouw: 'vuile hoer' moet beroep kiezen dat 'gepast' is voor vrouwen

De Belgische wet uit 2014 tegen seksisme in de openbare ruimte heeft voor het eerst tot een veroordeling geleid. Een jongeman die in 2016 een vrouwelijke politie-inspecteur beledigde nadat hij door een rood verkeerslicht was gereden moet van de rechtbank in Brussel een boete van 3000 euro betalen.

De man liet zich zeer neerbuigend uit over de politievrouw door te zeggen dat ze een beroep zou moeten kiezen dat ”gepast” is voor vrouwen. Hij blafte haar bovendien toe haar mond te houden omdat hij niet met vrouwen wil praten en gebuikte daarbij woorden als ”vuile hoer” en ”racist”.

Totaal gebrek aan respect

De rechter ziet dit als ”verregaand asociaal gedrag en een totaal gebrek aan respect”. Het vonnis uit november is pas nu openbaar.

Het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen verwelkomt de uitspraak. De organisatie hoopt dat slachtoffers vaker een klacht zullen indienen. ”De pedagogische rol van deze wet is van essentieel belang om een mentaliteits- en gedragsverandering op gang te brengen.”

(ANP)

Lees ook:

Hilarische antiseksismewet België ligt onder vuur

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.