TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Werkgevers dwarsbomen vaak vertrouwenspersoon voor #metoo-slachtoffers

Bemiddelaars komen vaak zelf in de problemen

Tags: ,

Werkgevers dwarsbomen vertrouwenspersonen die binnen hun bedrijf een slachtoffer bijstaan van seksuele intimidatie of pesten. Vaak komt de bemiddelaar daardoor zelf ook in de problemen, dat schrijft het AD vandaag.

Tien procent van de vertrouwenspersonen is weleens teruggefloten door de werkgever, nadat zij zich hadden ingezet voor een slachtoffer. Voor vertrouwenspersonen die buiten de organisatie werken, geldt dat in 23 procent van de gevallen. Dat blijkt uit een enquête van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) in samenwerking met onderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV), dat dinsdagavond wordt uitgezonden.

Wet

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat meer dan 80 procent van de vertrouwenspersonen wil dat hun rechtspositie in de wet wordt verstevigd. Dat zou het makkelijker maken om druk op het management uit te oefenen om slachtoffers bij te staan. Zonder dat vertrouwenspersonen bang hoeven te zijn om zelf hun baan kwijt te raken.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.