TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Steeds minder minderjarige misdadigers voor de rechter

Ook van misdaad door minderjarigen wordt minder aangifte gedaan

Tags:

Jeugdigen komen aanzienlijk minder in aanraking met justitie, schrijft Trouw. Het aantal minderjarige verdachten (twaalf tot achttien jaar) daalde in 2016 met 34 procent ten opzichte van 2012. Verbetering van het contact thuis tussen ouder en kind wordt genoemd als reden voor de flinke daling.

Maar ook het feit dat nog maar 20% van de burgers aangifte doet van misdrijven, de tekorten bij de politie en justitie en het aantal sepots door het OM kunnen een reden zijn van deze daling.

Woensdag publiceert het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum (WODC) samen met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de cijfers van de Monitor Jeugdcriminaliteit 2017.

In 2016 rapporteerde de politie 20.080 minderjarige verdachten van een misdrijf. Dat komt neer op 16 verdachten per 1000 minderjarigen. In 2012 waren nog 25 op 1000 minderjarigen verdacht van een misdrijf.

Anp/TPO

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.