TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Politie New York staat op punt om Harvey Weinstein te arresteren #MeToo

'Onderzoek afgerond'

De politie in New York staat op het punt om filmproducent Harvey Weinstein te arresteren. Volgens The Daily Beast wachten de rechercheurs die het onderzoek naar de aanklachten van seksueel misbruik leiden alleen nog op groen licht van de officier van justitie. De politie zou voldoende bewijs tegen Weinstein hebben verzameld en de zaak hebben overgedragen aan justitie. Een woordvoerder van de officier van justitie in New York wilde geen commentaar geven.

Weinstein werd sinds oktober door een groot aantal actrices beticht van seksueel misbruik. Velen van hen deden ook officieel aangifte tegen de machtige producent. De eerste die de zaak aanhangig maakte bij de politie was actrice Paz de la Huerta (Boardwalk Empire). Zij zegt dat Weinstein haar in 2010 tweemaal heeft verkracht.

De recherche heeft getuigen gezocht. Ook werden smartphonegegevens, zakelijke administratie van betrokkenen en medische informatie van slachtoffers bekeken. Volgens intimi zou de politie diverse getuigen erop hebben voorbereid dat zij hun verklaring voor de rechtbank moeten gaan doen.

Niet alleen de politie in New York heeft een onderzoek ingesteld naar Weinstein. Ook in Los Angeles zijn er zeker vijf aangiften gedaan tegen de producent. Weinstein ontkent via zijn advocaten nog steeds alle aantijgingen.

Lees ook

The Daily Beast – The NYPD Is Ready to Arrest Harvey Weinstein

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.