TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Reeks van explosies pakketbommen in hoofdstad Texas, al 2 doden

Motief onduidelijk, politie sluit 'hate crime' niet uit

Tags: , ,

De Amerikaanse stad Austin is getroffen door een reeks pakketbommen. Bij drie explosies kwamen binnen een enkele dagen twee mensen om het leven in de stad in Texas. Bij een eerder incident, op 2 maart, was een 39-jarige man bezweken aan zijn verwondingen. Vandaag stierf een 17-jarige jongen bij een tweede explosie. Een derde bom verwondde vandaag ook nog een 75-jarige vrouw.

Motief

Austins politiechef Brian Manley zei dat de drie aanslagen verband houden met elkaar. De onderzoekers hebben echter nog geen gemeenschappelijk patroon bij de slachtoffers of een concrete verdenking. Het motief is onduidelijk, maar de politie sluit een ‘hate crime’ niet uit. De eerste twee getroffen huizen waren van Afro-Amerikanen, zei Manley. De 75-jarige vrouw is van Latijns-Amerikaanse afkomst.

De pakketten werden buiten neergelegd bij de huisdeuren. Volgens eerste aanwijzingen zijn de pakketjes niet afgeleverd door de postbode of andere bezorgers, zei Manley. Toen de 17-jarige het pakket opende, explodeerde het. Een andere persoon raakte gewond. De politiechef riep de mensen op tot uiterste voorzichtigheid.

(ANP)

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.