Doneer aan TPO
 

Grapperhaus: geweld Amersfoort onacceptabel, Openbaar Ministerie eist dubbele straffen

'Ongelooflijk naar voor betrokken agente, haar naasten en betrokken collega's'

Door: Redactie, 18:12, 12 maart 2018

Geweld tegen hulpverleners zoals afgelopen weekend in Amersfoort is onacceptabel en moet hard worden bestraft. Dat vindt minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid). Hij benadrukt dat het Openbaar Ministerie al dubbele straffen eist bij dergelijke vergrijpen.

Hulpverleners beschermen

Een man probeerde zaterdagochtend een agente te wurgen, nadat die een groep had aangesproken op de vernieling van een winkelruit. ”Ik vind het ongelooflijk naar voor de betrokken agente, haar naasten en de betrokken collega’s”, aldus Grapperhaus.

Naast de zwaardere straffen voor geweldpleging kijkt Grapperhaus wat er verder nog te doen valt om hulpverleners te ondersteunen en beschermen. ”Bijvoorbeeld of het hinderen en in de weg lopen van hulpverleners voldoende kan worden bestraft.”

(ANP)


Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties