TPOok!

 
Buitenland

Grote Duitse politie-actie tegen Turks-nationalistische club Osmanen Germania

Invallen op 41 plaatsen in Duitsland

De Duitse politie is deze ochtend een grote actie begonnen tegen de ‘boksclub’ Osmanen Germania. Op 41 plaatsen, vooral in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, waren invallen. Ook eerder zijn er al eens grote acties tegen de ‘colors’ dragende club geweest.

Volgens het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken staat de groep in verbinding met de Turkse AK-partij en kringen rond de Turkse president Erdogan. De groep heeft kenmerken ‘motorclub’ en draagt ‘colors’ op vesten, de naam en het logo van de club, maar noemt zichzelf ‘eerder een boksclub’. Osmanen Germania staat bekend als Turks-nationalistisch en extreemrechts, zo tekent persbureau ANP op.

Bij de actie viel de politie binnen op adressen in onder andere Essen, Duisburg en Keulen in Noordrijn-Westfalen. Ook waren er invallen in de deelstaten Hessen en Baden-Württemberg.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.