Binnenland

Politie: ‘Doe geen aangifte dierenleed Oostvaardersplassen meer’

19-03-2018 22:20

De politie wordt de laatste weken overstelpt met meldingen en vragen over dierenleed in de Oostvaardersplassen waar grote grazers in het wild leven en in de koude periode weinig voedsel hebben. Op Facebook legt de politie Lelystad uit dat het geen zin heeft om aangifte te doen, omdat ze weinig kan doen in deze kwestie.

Men benadrukt dat de runderen, paarden en edelherten in het gebied in het wild leven. De dieren zijn niet van de Nederlandse Staat of Staatsbosbeheer en worden ook niet gehouden zoals bij landbouwdieren en huisdieren het geval is.

Aangiften geseponeerd

Eerdere aangiftes van dierenmishandeling tegen Staatsbosbeheer en de provincie Flevoland zijn dan ook ook geseponeerd. “Aangifte doen bij de politie heeft dan ook geen effect. Het aannemen van telefoontjes, beantwoorden van vragen en/of opnemen van aangiftes kost tijd. Deze tijd gaat nu ten koste van andere (veiligheids-) zaken en daar heeft niemand baat bij!”, aldus de politie.

Afgeschoten Edelhert

Zaterdag liepen de emoties bij demonstranten hoog op toen ze zagen dat een boswachter van Staatsbosbeheer een edelhert doodschoot, omdat het was verzwakt. Een van de demonstranten heeft dit gefilmd en op Facebook gezet. Tegen de betrokken boswachter wordt mogelijk aangifte gedaan, aldus de politie. Het Openbaar Ministerie zal dan beoordelen of er sprake is van een strafbaar feit.

Lees ook

Horrorproject Grote Grazers in de Oostvaardersplassen

Dierenbescherming: Dieren Oostvaardersplassen lijden onnodig

(ANP)

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens