TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Politie: ‘Doe geen aangifte dierenleed Oostvaardersplassen meer’

Aangifte is zinloos, de dieren hebben geen eigenaar

De politie wordt de laatste weken overstelpt met meldingen en vragen over dierenleed in de Oostvaardersplassen waar grote grazers in het wild leven en in de koude periode weinig voedsel hebben. Op Facebook legt de politie Lelystad uit dat het geen zin heeft om aangifte te doen, omdat ze weinig kan doen in deze kwestie.

Men benadrukt dat de runderen, paarden en edelherten in het gebied in het wild leven. De dieren zijn niet van de Nederlandse Staat of Staatsbosbeheer en worden ook niet gehouden zoals bij landbouwdieren en huisdieren het geval is.

Aangiften geseponeerd

Eerdere aangiftes van dierenmishandeling tegen Staatsbosbeheer en de provincie Flevoland zijn dan ook ook geseponeerd. “Aangifte doen bij de politie heeft dan ook geen effect. Het aannemen van telefoontjes, beantwoorden van vragen en/of opnemen van aangiftes kost tijd. Deze tijd gaat nu ten koste van andere (veiligheids-) zaken en daar heeft niemand baat bij!”, aldus de politie.

Afgeschoten Edelhert

Zaterdag liepen de emoties bij demonstranten hoog op toen ze zagen dat een boswachter van Staatsbosbeheer een edelhert doodschoot, omdat het was verzwakt. Een van de demonstranten heeft dit gefilmd en op Facebook gezet. Tegen de betrokken boswachter wordt mogelijk aangifte gedaan, aldus de politie. Het Openbaar Ministerie zal dan beoordelen of er sprake is van een strafbaar feit.

Lees ook

Horrorproject Grote Grazers in de Oostvaardersplassen

Dierenbescherming: Dieren Oostvaardersplassen lijden onnodig

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.