TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Directeur informatiebeveiliging Facebook stapt op

Zou veel meer openheid willen geven

De Facebook-directeur belast met informatiebeveiliging vertrekt bij het bedrijf na ruzie over de te volgen koers, schrijft The New York Times. Alex Stamos zou veel meer openheid willen geven over de manier waarop Facebook wordt gebruikt voor de verspreiding van nepnieuws en de beïnvloeding van gebruikers. Onder meer topman Mark Zuckerberg en operationeel directeur Sheryl Sandberg wilden dat niet.

‘Nog volledig op Facebook gericht’

Facebook is al enige tijd negatief in het nieuws omdat Russen het sociale medium hadden gebruikt om de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden. Naar nu blijkt heeft Facebook ook weinig gedaan toen databedrijf Cambridge Analytica gegevens van 50 miljoen Facebookgebruikers binnenharkte van het sociale netwerk.

Stamos’ dagelijkse taken werden in december al aan anderen overgedragen. Hij werd overgehaald tot augustus aan te blijven om de overgang soepeler te laten lopen. Ook zou een eerder vertrek ‘er slecht uitzien’ voor Facebook, melden bronnen rondom het bedrijf in The New York Times. In een tweet na het artikel in de krant ontkende Stamos niet dat zijn taken zijn veranderd. Hij stelde echter ‘nog volledig op Facebook gericht te zijn.’

(ANP/BuzzT)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.