Binnenland

Michael P. bracht Anne Faber om het leven met messteken in hals en nek

23-03-2018 09:56

Voor de rechtbank in Utrecht is vrijdag de tweede niet-inhoudelijke zitting tegen Michael P., de man die ervan wordt verdacht vorig jaar september Anne Faber te hebben ontvoerd, verkracht en vermoord. Tijdens deze zitting wordt onder meer de voortgang van het onderzoek besproken.

Tijdens de vorige zitting afgelopen januari, werd al duidelijk dat P. zijn daden heeft bekend. Hij was toen niet aanwezig en zijn advocaat heeft laten weten dat hij er ook vrijdag niet zal zijn. Waarschijnlijk is P. er wel tijdens de inhoudelijke behandeling in juni.

Messteken

Tijdens de zitting bleek dat P. Faber vast bond en haar meenam op zijn scooter. Later tilde hij haar over een hek waarachter hij haar heeft verkracht. Hierna heeft hij haar om het leven gebracht met messteken in haar hals en nek.

Geweldsincident

Verder bleek vandaag dat P. betrokken is geweest bij een geweldsincident in het Pieter Baan Centrum (PBC) waar hij ter observatie was opgenomen. Het PBC heeft aangifte gedaan tegen de 27-jarige P.

Het is niet duidelijk wat er precies is voorgevallen, of er iemand gewond is geraakt en wat de aanleiding was, alleen dat het ergens in de afgelopen maanden is gebeurd. P. moet maandag weer terug naar de observatiekliniek zodat het onderzoek naar zijn gesteldheid afgerond kan worden.

(ANP/TPO)

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens