TPOok!

 
Weten & Tech

Snowden over sleepwet: ‘Dwing regering de wil van het volk te respecteren’

Klokkenluider feliciteert Nederlanders

Edward Snowden heeft Nederland gefeliciteerd met de uitkomst van het raadgevend referendum over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). “Nu het moeilijke deel: de regering dwingen om de wil van het volk te respecteren. Blijf vrij!”, aldus Snowden, die uit angst voor vervolging in de VS al enkele jaren in Rusland woont.

De man die in 2013 veel over de werkwijze van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA onthulde, stelt dat de tegenstanders het tij tegen hadden. “Maar jullie vochten en wonnen.” Hij wijst erop dat vooral jongeren in meerderheid tegen de ‘sleepwet’ stemden. In zijn ogen verkozen ze ‘vrijheid boven angst’.

Bij het referendum stemden net iets meer mensen tegen dan voor: 49,5 procent tegen 46,5 procent. De overige 4 procent stemde blanco.

(TPO/ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.