Buitenland

Tweede aanhouding Frankrijk: tiener die bevriend was met dader supermarkt-gijzeling

24-03-2018 11:45

De Franse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een tweede mogelijke medeplichtige aangehouden voor de gijzeling in een supermarkt, waardoor vier mensen en de gijzelnemer zelf om het leven kwamen.

Gisteren werd ook al een vrouw gearresteerd op verdenking van betrokkenheid, zei de openbaar aanklager. De verdachte is een tiener die bevriend was met de dader, de 25-jarige Redouane Lakdim.

Geradicaliseerd

Radouane Lakdim eiste bij zijn gijzeling de vrijlating van Salah Abdeslam, maar het is nog onduidelijk of hij die eis van te voren had bedacht. Kort voor de gijzeling had hij iemand dodelijk in zijn hoofd geschoten. Dat gebeurde in het nabij gelegen Carcassonne, meldt een regionale vertegenwoordiger van de politiebond. Bij de gijzeling zelf kwamen twee mensen om het leven, vandaag overleed ook nog een heldhaftige agent in het ziekenhuis.

Lakdim was bekend bij Franse veiligheidsdiensten, maar stond volgens de minister van Binnenlandse Zaken vooral bekend als ‘kruimeldief’. Hij was eerder gepakt voor kleine vergrijpen. Een onderzoek moet uitwijzen hoe en waar hij geradicaliseerd is.

(TPO/ANP)

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens