Buitenland

Heldhaftige opofferingsagent Arnaud Beltrame gekeeld

25-03-2018 20:44

Luitenant kolonel Arnaud Beltrame, de politieman die zich vrijdag opofferde in ruil voor vrijlating van een gijzelaar is om het leven gekomen doordat zijn keel werd doorgesneden en niet door schotwonden zoals eerder werd gemeld.

Allahu akbar

De 25-jarige Redouane Lakdim opende vrijdag eerst het vuur op een groepje politieagenten in het historische stadje Carcassonne, waardoor een agent gewond raakte. Vervolgens schoot hij een automobilist dood voordat hij de aanwezigen in een supermarkt in het nabijgelegen Trèbes in gijzeling nam. Daar doodde hij twee mensen terwijl hij ‘Allahu akbar’ schreeuwde.

In de supermarkt waar de gijzeling plaatsvond ontdekten onderzoekers drie zelfgemaakte explosieven, een pistool en een jachtmes.

Gekeeld met jachtmes

Met dat jachtmes, zo valt in de Franse pers te lezen, heeft Lakdim Beltrame de keel doorgesneden. Uit autopsie blijkt nu de messteken Beltrame fataal zijn geworden. Wel is nog onduidelijk in welke volgorde de diverse schotwonden en messteken zijn toegebracht.

Ook had Lakdim de zelfgemaakte explosieven in Supermarkt verbonden aan een ontstekingsmechanisme. Geen van de explosieven is uiteindelijk ontploft.

Religieus testament

Twee verdachten zitten momenteel nog steeds in hechtenis. Zij zijn een kennis en een vriend van Lakdim en worden verdacht van terroristische activiteiten. Beiden hebben zich niet op hun zwijgrecht beroept en worden door de franse politie verhoord.

Bij de Franse autoriteiten wordt er niet getwijfeld aan de jihadistische motieven van de aanslagpleger. Behalve dat ISIS de aanslag heeft opgeëist is er bij Lakdim thuis ook een ‘religieus testament‘ gevonden dat weinig aan de verbeelding overlaat.

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens