TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

85-jarige holocaust-overlevende door islamitische buurman doodgestoken

Vrouw had vaak bij politie geklaagd over buurman, hij dreigde haar te verbranden

Afgelopen vrijdag deed de Parijse politie een gruwelijke ontdekking. Bij een melding van brandstichting in het elfde arrondisement van Parijs werd het levenloze lichaam van een vrouw gevonden. Het was het lichaam van de 85-jarige holocaust-overlever Mireille Knoll.

Geen enkel motief uitsluiten

De vrouw heeft bij de aanval minstens 11 steekwonden opgelopen waarna de dader haar appartement in brand heeft gestoken. De vrouw werd al vaker bedreigd door de buurman, hij dreigde haar te verbranden. Knoll had zelfs stalen tralies geplaatst om zichzelf hiertegen te beschermen

Meteen de volgende dag is er een verdachte opgepakt door de politie en in de nacht van zondag op maandag is er nog een tweede verdachte opgepakt. De politie zegt ‘geen enkel motief uit te sluiten‘ maar velen gaan uit van een antisemitische daad. Knoll zou de 35-jarige verdachte buurman al gekend hebben sinds hij een kind was.

Sarah Halimi

De Frans-Israëlische politicus Meyer Habib is er zeker van dat de moord is gepleegd met antisemitische motieven. Hij zegt intensief contact te houden met de nabestaanden bij wie volgens hem ook geen enkele twijfel bestaat over de antisemitische motieven van de dager. In Frankrijk is de media zeer terughoudend met conclusies trekken en zelfs met speculeren over antisemitische motieven.

Zo werd vorig jaar de 65-jarige Sarah Halimi vermoord door haar 27-jarige buurman. De man heeft de vrouw al beledigend, koran verzen citerend en ‘Allahoe akbar’ schreeuwend in elkaar geslagen – mogelijk met dodelijke afloop – en haar uit het raam van de derde verdieping gegooid.

De terughoudendheid van de Franse autoriteiten en de Franse pers om de daad als antisemitisch en terroristisch aan te merken werd door velen bekritiseerd en leidde tot felle discussies in Frankrijk, maar ook daarbuiten.

 

 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.