Buitenland

Franse veganiste krijgt 7 maanden voorwaardelijk wegens goedpraten terroristische moord in Trèbes

29-03-2018 22:13

Een Franse veganiste heeft op Facebook walgelijke uitlatingen gedaan over een van de 4 slachtoffers van de terroristische aanslag in het Franse plaatsje Trèbes. Zij werd woensdag opgepakt en meteen de volgende dag voorgeleid en veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zeven maanden. Christian Medves was chef-slager van de supermarkt van Trèbes. De veganiste zei over de moord op Medves:

 

”Wel, choqueert het jou dat een huurmoordenaar is omgebracht door een terrorist? Mij niet, ik heb nul medelijden met hem, er is gerechtigheid geschied”

 

Screenshot van de inmiddels verwijderde Facebookpost

Apologie du terrorisme

Het Franse verbond van slagers had aangifte gedaan tegen de vrouw uit Saint-Gaudens. In Frankrijk is het strafbaar om terrorisme te vergoelijken (apologie du terrorisme). Er kan maximaal vijf jaar gevangenisstraf worden opgelegd en een boete van 75.000 euro.

Eerder kreeg een linkse activist een voorwaardelijke straf van een jaar omdat hij de dood van de heldhaftige opofferingsagent Arnaud Beltrame prees. Die nam de plek van een gijzelaar in en overleefde dat niet. De terrorist Redouane Lakdim vermoordde vrijdag vier mensen bij diverse acties in Carcassonne en Trèbes.

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens